Mammotion RTK maairobots (zonder omtrekdraad)

De Mammotion RTK maairobots worden sinds de zomer van 2023 in Nederland geïmporteerd en sinds die tijd is H.O. Blom Friesland BV dealer van deze RTK maairobots.

De Luba 2 is in 2024 geintroduceerd en is een grote stap voorwaarts t.o.v. de Luba 1. Zo beschikt de Luba 2 over een 3D camera/sensor waarmee hij het gazon in kaart brengt en zo ca. 50 mtr kan doorrijden mocht het RTK signaal tijdelijk wegvallen. Ook weet de Luba 2 maairobot op deze manier wanneer er gekeerd moet worden aan de rand van de gazon. Dit maakt dat de Luba 2 geschikt is voor gebruik bij zogenaamde "gevaarlijke" randen zoals b.v. sloten, wegen, zwembaden etc. Omdat 100% garanties nooit te geven zijn wordt aangeraden bij dergelijke randen wel een iets grotere veiligheidsmarge aan te houden.

Vierwielaandrijving is bij de Luba 2 standaard. Daardoor kan de maairobot ook in minder effen terrein uit de voeten en kan hij hellingen aan tot 80%! De twee maaischijven met elk 4 maaimesjes geven een maaibreedte van 40cm. Met de eigenschap dat de Luba 2 rechte, aansluitende banen maait, is hij zeer effectief en worden gazons in 1x helemaal gemaaid. Dit maakt dat de maaitijd korter is dan maairobots met een omtrekdraad en hoeft er in veel gevallen minder vaak gemaaid te worden om het gazon netjes te houden. Een (beperkte) overcapaciteit is wel aan te raden maar hoeft niet zo groot te zijn als bij een maairobot met omtrekdraad.

Standaard wordt de Luba 2 maairobot geleverd met een RTK antenne die ergens op een vaste positie in de tuin dient te worden geinstalleerd. Dit kan op het laadstation zijn, maar mocht het bereik daar niet voldoende zijn dan kan een muurbeugel bijgeleverd worden zodat hij b.v. aan de gevel gemonteerd kan worden. De RTK antenne dient ten alle tijde rondom vrij zicht naar boven te hebben onder een hoek van 45° rondom. Voor de voeding van de RTK antenne kan gebruik worden gemaakt van het laadstation of een extern stopcontact. Ook is een zonnepaneel met Lithiumion batterij leverbaar voor de voeding van de RTK antenne.

De Luba 2 maairobot is leverbaar in verschillende uitvoeringen, geschikt tot 1000, 3000, 5000 of 10000 m² en hebben een zeer concurrerende prijs! De installatie kan door ons worden verzorgd, maar ook is het zeer eenvoudig om dit zelf te doen. De gratis app die daarvoor gebruikt moet worden is duidelijk in de te nemen stappen om de installatie tot een goed einde te brengen.

De prijsstelling van de Luba 2 maairobots voor 2024 is:

  • Luba 2 1000            € 2199,00 incl. BTW
  • Luba 2 3000            € 2599,00 incl. BTW
  • Luba 2 5000            € 2999,00 incl. BTW
  • Luba 2 10000          € 4299,00 incl. BTW